Пицца

Исторія Піци

Весь світ твердо впевнений в тому, що піцу придумали саме в Італії. При цьому головним доказом завжди служила легенда про королеву Маргариту, та піцу названої в її честь і сертифікат, що висить в одному з кафе.

Сьогодні навряд чи можна знайти людину, яка б не знала, що таке піца і не любив би її. Ароматне, ніжне, наповнене різноманітними інгредієнтами італійське блюдо таке ж яскраве і красиве, як його батьківщина. Тільки ця сонячна країна могла стати прародителькою дивного кулінарного шедевра, що поєднав в собі тонку хрустку скоринку, ніжний смак стиглих томатів, аромати трав і гарячий сир. Неможливо уявити собі Італію та італійців без піци. Вона стала справжнім символом і гордістю такої відкритої і доброзичливої нації. Практично в кожному населеному пункті середземноморської країни є свій унікальний рецепт приготування піци, ретельно приховуваний від сусідів. Звичайно, всі італійці переконані в тому, що тільки їх піца є найсмачнішою.

Історія виникнення цього чудесного страви така ж давня, як історія самої Італії. Багато століть тому схожа їжа вже була у древніх римлян і греків. Щоб вгамувати голод в тривалих і виснажливих військових походах, легіонери придумали викладати на шматочки коржі різноманітні овочі і м’ясо. Це могли бути маслини, сир, горіхи, часник, трави. У 1 столітті до н. е. знаменитий Марк Апіцій підготував книгу, в якій були вписані рецепти піци. Значно пізніше, вже на початку XVI століття, мореплавці завезли в європейські країни нові дивовижні овочі томати. Вони відразу ж полюбилися всім жителям і гармонійно вписалися в багато рецептів приготування вже відомих національних страв. З цього часу починається відлік виготовлення класичної піци. Варто сказати і те, що назва «піца» позначає, швидше за все, «Площа» або «тарілка», тому що блюдо завжди виконується в круглій формі.

Звідки найкраще віщати про це смачному блюді? Звичайно ж з Неаполя і його околиць, тому картинками до сьогоднішнього розповіді підуть піци, приготовані там ну або на Амальфітанском узбережжі, з максимальним нальотом автентичності, якщо так звичайно можна сказати. Адже багато саме Неаполю приписують винахід цієї страви, а місцеву піцу називають найсмачнішою. А також, у нас найкраща доставка пиццы в Киеве.

Історія піци

Але справа в тому, що винахід пешої піци йде настільки глибоко в минуле, що складно навіть назвати де воня з’явилася, а кулінарні історики всіх країн в боях на виделках з ножами намагаються приписати це досягнення собі. Хоча будемо чесні, винайшов піцу той, хто першим запхав корж у вогонь. Ви звичайно може встати зі стільця і закричати про начинку і будете праві, Але послухайте, адже жителі всього середземномор’я використовували один і той же спосіб. Брали корж, сприскували її оливковою олією, прикрашали сезонними овочами і випікали на гарячих каменях, розкладених поверх вугілля. У той час отримане блюдо було не стільки закускою, скільки своєрідною тарілкою для готових страв.

Справжньою піцою італійці вважають тільки блюдо, приготоване з дотриманням певних правил: тісто має бути виготовлено вручну, без використання не тільки автоматичних тістомісів, але і скалок, а випікатися коржі можуть лише в дров’яних печах при температурі 200-215 С. Більшість італійських кухарів воліють готувати три види піци: «Маргариту», «Маринару» і «Маргариту-екстра».

А ось помідори при приготуванні піци стали використовувати тільки в XVI столітті, саме тоді цей овоч стали вирощувати італійські селяни. Довгий час піца вважалася їжею бідних людей, і лише в XIX столітті королева Маргарита савойська оцінила вишуканий смак цієї страви і його стали подавати до столу спочатку італійських, а потім і європейських аристократів.

Приблизно в цей же час важке економічне становище, складна політична ситуація в Італії змусили багатьох італійців шукати щастя на чужині: в Сполучених Штатах Америки і в країнах Європи. Але вони не відмовилися і там від улюбленої страви, і незабаром піцерії були відкриті по всьому світу. І ходити в них стали не тільки італійці, піцу полюбили і навчилися готувати у всьому світі.

Добавить комментарий

Related Post

Пассивные колонки — как выбрать?Пассивные колонки — как выбрать?

Современные акустические колонки можно разделить на активные и пассивные. Многие считают, что активные являются более качественными и производительными, однако пассивные аналоги обладают не меньшими преимуществами. Они отличаются от акустических тем,

ПоездПоезд

Щоб купити залізничний квиток Ровно Вапнярка онлайн на сайті proizd.ua, перш за все, потрібно уточнити дату поїздки. Якщо Ви зайшли на сайт тільки з метою дізнатися розклад поїздів Рівне і

KolgotoffKolgotoff

Жіночий гардероб не можна назвати повним, якщо в ньому відсутні колготки. Правильно підібрані жіночі колготки і панчохи можуть зробити потужний акцент в образі і підкреслити смак їх власниці. Кожна жінка